Szerencsére már nem kell a zsúfolt belső kerületekbe mennünk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk enni, ugyanis nemrégiben a 4. kerületben megnyitott egy igazán egyedi stílusú étterem, ahol Mexikó ízeit kóstolhatjuk végig.
Már sok helyen olvastam róla, és mindenhol arra „panaszkodtak”, hogy ha valaki szeretne egy komplett menüsort végigkóstolni, jobb, ha koplal előtte, mert a bőséges adagok miatt ez csak az edzettebbeknek megy. Így fájó szívvel, de az előételeket kihagytuk, pedig a hideg mangókrém leves kaktuszhússal nagyon csábítóan hangzik. Egy ok, hogy visszatérjünk még!
Belevágtunk hát a közepébe, és olyat választottam az étlapról, amit őszintén szólva kicsit félve vártam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy egy csirkemell steakhez hogyan fog passzolni a friss salátával kínált chilis mangóragu. Nos, kijelenthetem, jól! A várt édeskés íz helyett a ragu inkább kissé savanykás, csípős volt, igazi pikáns párosítás a csirkéhez.
(A fotókért sorry, de a telefonnal ennyire voltam képes) 🙂
A partneremnek sikerült beleválasztani az egyik legtutibb kajába, a marhahúsos fajitasba, aminek már a tálalása se semmi: még sercegve hozzák ki a forró serpenyőben. Bevallom, olyan jól nézett ki, hogy abba is bele kellett kóstolnom, és kiderült, az íze legalább olyan jó, mint a tálalás.
Mindezt Mayer eperszörppel és Rizmayer Cortez kukoricasörrel öblítettük le, aztán kicsit rápihenve jöhetett is a második kör, a desszert. A lime torta és a csokifelfújt kukoricafagylalttal. Bár már jól laktunk, de azért még simán lecsúszott az is, és kár is lett volna kihagyni ezeket a különleges ízeket.
A végére még kértünk egy forrócsokit, én pedig bevállaltam a Mexikói kávét, ami attól különleges, hogy egy mexikói kávélikőrrel a Kahlúával bolondítják meg.
.