Nem fotózni mentünk, hanem enni, de pénteki ebédünk helyszínét mindenképpen meg kell mutatnom nektek! Újpesten jártunk a Calavera Mexikói Étteremben, ami egy igazi belvárosi hangulatú hely a külvárosban.
Szerencsére már nem kell a zsúfolt belső kerületekbe mennünk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk enni, ugyanis nemrégiben a 4. kerületben megnyitott egy igazán egyedi stílusú étterem, ahol Mexikó ízeit kóstolhatjuk végig.
Már sok helyen olvastam róla, és mindenhol arra „panaszkodtak”, hogy ha valaki szeretne egy komplett menüsort végigkóstolni, jobb, ha koplal előtte, mert a bőséges adagok miatt ez csak az edzettebbeknek megy. Így fájó szívvel, de az előételeket kihagytuk, pedig a hideg mangókrém leves kaktuszhússal nagyon csábítóan hangzik. Egy ok, hogy visszatérjünk még!
Belevágtunk hát a közepébe, és olyat választottam az étlapról, amit őszintén szólva kicsit félve vártam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy egy csirkemell steakhez hogyan fog passzolni a friss salátával kínált chilis mangóragu. Nos, kijelenthetem, jól! A várt édeskés íz helyett a ragu inkább kissé savanykás, csípős volt, igazi pikáns párosítás a csirkéhez.
(A fotókért sorry, de a telefonnal ennyire voltam képes) 🙂
A partneremnek sikerült beleválasztani az egyik legtutibb kajába, a marhahúsos fajitasba, aminek már a tálalása se semmi: még sercegve hozzák ki a forró serpenyőben. Bevallom, olyan jól nézett ki, hogy abba is bele kellett kóstolnom, és kiderült, az íze legalább olyan jó, mint a tálalás.
És micsoda szerencse, Facebook-oldalukon pont ennek az elkészítéséről találtam egy kis videót:
Calavera Budapest – FajitasMexikói ízek – fajitasYellow's Photo Studio
Közzétette: Calavera Budapest – 2017. május 15.
Mindezt Mayer eperszörppel és Rizmayer Cortez kukoricasörrel öblítettük le, aztán kicsit rápihenve jöhetett is a második kör, a desszert. A lime torta és a csokifelfújt kukoricafagylalttal. Bár már jól laktunk, de azért még simán lecsúszott az is, és kár is lett volna kihagyni ezeket a különleges ízeket.
A végére még kértünk egy forrócsokit, én pedig bevállaltam a Mexikói kávét, ami attól különleges, hogy egy mexikói kávélikőrrel a Kahlúával bolondítják meg.
Az biztos, hogy nem utoljára jártunk itt. Ha Újpestre keveredtek, ti se hagyjátok ki, csak arra figyeljetek, hogy az erőssel vigyázni kell, hiszen az ételek többsége már eleve csípős egy kicsit!
FIGYELEM!
Az oldal 2021. január 1-től nem frissül, aktuális tartalmakért kérlek, látogass el a Facebook-oldalamra!
.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: