Útitárs

Mexikói ízek Újpesten

Nem fotózni mentünk, hanem enni, de pénteki ebédünk helyszínét mindenképpen meg kell mutatnom nektek! Újpesten jártunk a Calavera Mexikói Étteremben, ami egy igazi belvárosi hangulatú hely a külvárosban.

 

Fotó: Photography by Kapás

Szerencsére már nem kell a zsúfolt belső kerületekbe mennünk, ha valami igazán különlegeset szeretnénk enni, ugyanis nemrégiben a 4. kerületben megnyitott egy igazán egyedi stílusú étterem, ahol Mexikó ízeit kóstolhatjuk végig.

Már sok helyen olvastam róla, és mindenhol arra „panaszkodtak”, hogy ha valaki szeretne egy komplett menüsort végigkóstolni, jobb, ha koplal előtte, mert a bőséges adagok miatt ez csak az edzettebbeknek megy. Így fájó szívvel, de az előételeket kihagytuk, pedig a hideg mangókrém leves kaktuszhússal nagyon csábítóan hangzik. Egy ok, hogy visszatérjünk még!

Különlegesebbnél különlegesebb ételek az étlapon

Belevágtunk hát a közepébe, és olyat választottam az étlapról, amit őszintén szólva kicsit félve vártam, ugyanis fogalmam sem volt, hogy egy csirkemell steakhez hogyan fog passzolni a friss salátával kínált chilis mangóragu. Nos, kijelenthetem, jól! A várt édeskés íz helyett a ragu inkább kissé savanykás, csípős volt, igazi pikáns párosítás a csirkéhez.

Csirke és mangó – micsoda páros!

(A fotókért sorry, de a telefonnal ennyire voltam képes) 🙂

A partneremnek sikerült beleválasztani az egyik legtutibb kajába, a marhahúsos fajitasba, aminek már a tálalása se semmi: még sercegve hozzák ki a forró serpenyőben. Bevallom, olyan jól nézett ki, hogy abba is bele kellett kóstolnom, és kiderült, az íze legalább olyan jó, mint a tálalás.

Még sistereg a serpenyőben

 

És micsoda szerencse, Facebook-oldalukon pont ennek az elkészítéséről találtam egy kis videót:

Calavera Budapest – Fajitas

Mexikói ízek – fajitasYellow's Photo Studio

Közzétette: Calavera Budapest – 2017. május 15.

Mindezt Mayer eperszörppel és Rizmayer Cortez kukoricasörrel öblítettük le, aztán kicsit rápihenve jöhetett is a második kör, a desszert. A lime torta és a csokifelfújt kukoricafagylalttal. Bár már jól laktunk, de azért még simán lecsúszott az is, és kár is lett volna kihagyni ezeket a különleges ízeket.

Csokifelfújt

A végére még kértünk egy forrócsokit, én pedig bevállaltam a Mexikói kávét, ami attól különleges, hogy egy mexikói kávélikőrrel a Kahlúával bolondítják meg.

A calavera egy mexikói koponya alakú színes, díszített édesség, amit főleg halottak napja alkalmából készítenek

Az biztos, hogy nem utoljára jártunk itt. Ha Újpestre keveredtek, ti se hagyjátok ki, csak arra figyeljetek, hogy az erőssel vigyázni kell, hiszen az ételek többsége már eleve csípős egy kicsit!

 

 

FIGYELEM!

Az oldal 2021. január 1-től nem frissül, aktuális tartalmakért kérlek, látogass el a  Facebook-oldalamra!

.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!