Útitárs

A Pokol Kútja Portugáliában

A Serra de Estrela hegység kis városkájához, Manteigas-hoz közel található a Poço do Inferno vízesés, ami magyarul valahogy úgy hangzik, a Pokol Kútja. Félelmetes neve ellenére azonban nem valami szörnyű helyszínre kell asszociálnunk, hiszen valójában ez Portugália egyik legszebb vízesése.   Már a város felé autózva is figyelmesek lettünk néhány vízesésre, amint a távoli sziklafalakon… Tovább »

Fényképalbum a Föld Napja tiszteletére

Április 22. a Föld Napja. Története egészen 1970-ig nyúlik vissza, mikor Denis Hayes amerikai egyetemista felemelte szavát a természetvédelem érdekében. A kezdeményezés olyan horderejű volt, hogy 1990-ben világméretű mozgalommá nőtte ki magát.   Ami pedig külön említendő, hogy 1990-ben Magyarország az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, és környezetvédők megalapították a a Föld Napja Alapítványt. Mi hétköznapi emberek is sokat tehetünk… Tovább »

Tavasszal az Alacsony-Tátrában, avagy mit csináljunk szezonon kívül egy síparadicsomban?

Emlékeztek még Zsófi vendégbejegyzéseire? Rendhagyó módon nyaralásuk célpontjául olyan helyet választottak, amit az emberek többsége csak a síszezonban nézeget. Ez volt Murau és Kreischberg környéke. És bár a hónak már nyoma sem volt, mégis szuper utazás kerekedett belőle. Úgy döntöttünk, mi is megpróbálkozunk valami hasonlóval, mi az Alacsony-Tátrát választottuk célpontul egy néhány napos tavaszi kiruccanáshoz…. Tovább »

20 tipp, mit nézz meg, ha Portugáliában jársz

Portugália mindig is vonzott, aztán mikor végre eljutottam oda, beigazolódott, hogy valóban csodaszép, sőt, még sokkal szebb, mint ahogy gondoltam, az emberek pedig nagyon kedvesek és segítőkészek. Most hoztam nektek néhány tippet, mi az, amit mindenképpen nézzetek meg, ha arra jártok. 1. Városnézés Lisszabonban Legalább 2 napot szánj rá, mert bőven akad látnivaló. Amit mindenképpen… Tovább »

Tényleg olyan durva ez a tél?

Az utóbbi évek telei nagyon elkényeztettek minket, havat alig láttunk, és kemény mínuszok is csak elvétve voltak. Volt viszont helyette bőven vírus, bogárinvázió, és nálunk például rengeteg meztelen csiga is, ami idáig egyáltalán nem volt jellemző. Mind-mind az enyhe idő miatt. Mostanában pedig már tényleg nehezen lehet eldönteni, milyen évszak van, hiszen az egyik pillanatban… Tovább »

Kirándulástipp a Vasas-szakadékhoz

Ismét egy csodaszép túraútvonalat ajánlok nektek, hol máshol, mint a Pilisben. 🙂 Maga az útvonal körülbelül 9 km, a terep nem nehéz, minden évszakban, még télen is teljesíthető, de ebben az esetben nem árt azért egy megfelelő túrabakancs. Mi egy szép napos őszi hétvégét választottunk, négyen vágtunk neki az útnak barátokkal. Szendvicsekkel, útravalóval megpakolva, úgy… Tovább »

Ausztria szelíd tájain – Murau és Kreischberg környéke (Zsófi vendégbejegyzése)

Ausztria igazán elérhető úti cél, valahogy a mi kalandozásainkból egyelőre mégis kimaradt. Tavaly viszont Zsófi barátnőm és párja Stájerországot választották nyaralásuk célpontjául, és a csodás képeket látva, valamint a beszámolójukat hallva elhatároztuk, hogy hamarosan mi is megnézzük magunknak a vidéket! Addig is megkértem, hogy írjon egy bejegyzést, amiből végül kettő lett, mert rengeteg a látnivaló… Tovább »

7 látnivaló Madeira északi részén, amit kár lenne kihagyni!

Madeira északi része (egy-két város kivételével) kevésbé ismert a turisták körében, meglátszik ez a szállások árán, a turistákra szakosodott szuvenírboltok hiányán és az éttermek nyitva tartásán is. 🙂 Sao Vicentében szembesültünk ezzel az első este, mikor 20 óra után már alig találtunk egy nyitva tartó éttermet, ahol megvacsorázhattunk. Pedig a sziget északi oldalán  is rengeteg… Tovább »

Madeira – Úton Sao Vicente felé

Madeirai nyaralásunk utolsó harmadát a festői szépségű Sao Vicentében töltöttük, ami a sziget északi részén az Encumeada-hágó északi oldalán helyezkedik el. Ribeira Bravaból korán indultunk, mert beterveztünk még egy kisebb levada túrát is a délelőttre a sziget “közepében”, az Encumeada-hegységben. Reggel még útba ejtettük a Cabo Girao nevű kilátópontot, amit eredetileg a Camara de Lobos-i… Tovább »

Madeira legszebb vízesései – a Risco-vízesés, és a “25 Forrás”

Belföldi kalandozásunk után most visszatérek Madeira bemutatásához, hiszen a kis szigeten rengeteg a látnivaló. Szállásunk, és egyben bázisunk még mindig a tengerparti Ribeira Brava városa, ahonnét  autóval a sziget déli részét és belsejét is viszonylag egyszerűen meg lehet közelíteni. Erre a napra egy igen fárasztó, de annál látványosabb túrasorozatot terveztünk a Paul da Serra fennsíkon,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!