Útitárs

Képes ízelítő a Mesterségek Ünnepéhez

Idén már 31. alkalommal rendezik meg a Budai Várban a nagy népszerűségnek örvendő Mesterségek Ünnepét. Korábbi években már sokszor jártunk kint mi is, és bár idén valószínűleg máshogy alakul a programunk, mindenkinek ajánlom, hogy, ha teheti legalább egy napra nézzen ki. Az idei év kiemelt témája a hímzés lesz, a vendégország pedig Mongólia. A mongol… Tovább »

Retro majálisok az országban

Létezik még igazi majális? Május elseje manapság már nem bír olyan jelentőséggel, mint régen, ám tartja magát az a jó szokás, hogy a Munka Ünnepén nem dolgozunk. A kötelező felvonulások ideje már lejárt, talán ezt a részét nem is sírja vissza senki, mégis, volt ezeknek az alkalmaknak valami különleges atmoszférája. A régi hangulat megidézésére egyre… Tovább »

Fátima városa, a hit erejének jelképe

A zarándokhelyek általában megosztják az embereket, hát még akkor, ha egy olyan jelentőségűről van szó, mint a portugáliai Fátima. Mindenkinek mást jelent, vannak, akik vallási fanatizmust látnak abban, hogy emberek térden „járva” imádkozzák végig és közelítik meg a kegyhelyet, vannak, akiket hitükben erősít meg a hely szelleme, és vannak olyanok is, akik semmilyen jelentőséget nem… Tovább »

Képes kedvcsináló a legjobb hagyományőrző húsvéti programokhoz

Újabban már nem divat a hagyományos értelemben vett húsvétolás, általában mi is inkább kirándulunk, utazunk, ám néhány évente egyszer belefér egy-egy hagyományőrző húsvéti program is. Most a saját kedvenceimből hoztam egy kis képes kedvcsinálót.   Hollókő Az első programmal máris bajban vagyok, mert Hollókőn már nagyon régen, jártunk, még a digitális korszak előtt, vagy legalábbis… Tovább »

Hóvirágünnep türelmeseknek

Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy az Alcsúti Arborétum által meghirdetett Hóvirágünnep első hétvégéje a türelmesek és kitartóak ünnepe is volt egyben. Valószínűleg a szervezők sem hitték, hogy a marketingjük ennyire célt ér, és ilyen sokan látogatnak ki már az első napokban. Mi már csak utólag vagyunk okosak, de ha elfogadtok egy jó tanácsot, inkább a… Tovább »

Képes kedvcsináló a bécsi karácsonyi vásárhoz

Bár én még nem jártam Bécsben adventkor, előbb-utóbb egészen biztos, hogy útba fogom ejteni. Tavaly a testvéremék látogattak el a bécsi karácsonyi vásárba egy szervezett buszos utazás keretében, ahonnét nagyon jó tapasztalatokkal, rengeteg élménnyel, és nagy örömömre csodaszép fotókkal tértek haza. Jöjjön most egy kis ízelítő ezekből:   Ha nektek is van róla fotótok, osszátok… Tovább »

Az ország kedvenc karácsonyi vásárai

A hétvégén sorban nyíltak országszerte a szebbnél szebb karácsonyi vásárok, melyekből most a ti ajánlásaitok alapján válogattam össze egy kis ízelítőt.   1. Budapest: Vörösmarty téri karácsonyi vásár Talán nem is nagyon kell bemutatni, hiszen Magyarország „leghíresebb” karácsonyi vásáráról van szó, ami nem túl olcsó, sokkal inkább a külföldiek pénztárcájához szabják az árakat, viszont csodaszép,… Tovább »

Karácsonyi vásározás Szentendrén

Indulnak az adventi vásárok, és szerencsére egyre több van belőlük, így nem egyszerű választani. Sokáig csak a Vörösmarty térre jártunk ki, azonban az utóbbi években már inkább kihagytuk, mert bár csodaszép, de a hatalmas tömeg és a sok turista miatt számunkra kicsit kezdte elveszíteni a varázsát. Nem beszélve arról, hogy ha nem csak nézelődni szeretnénk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!