Útitárs

Így tervezzünk utazást, ha nem csak nyaralni akarunk

Számomra az utazás és a nyaralás nem ugyanaz. A nyaralás inkább a láblógatásról, pihenésről szól, míg az utazás ennél sokkal összetettebb: rengeteg tervezés, szervezés, majd aktív kikapcsolódás, más kultúrák és új dolgok felfedezése. Aki követi az írásaimat, azt is tudja, hogy ez utóbbit részesítem előnyben, bár néha jólesik egy kis céltalan ejtőzés is. De hogyan… Tovább »

Retro majálisok az országban

Létezik még igazi majális? Május elseje manapság már nem bír olyan jelentőséggel, mint régen, ám tartja magát az a jó szokás, hogy a Munka Ünnepén nem dolgozunk. A kötelező felvonulások ideje már lejárt, talán ezt a részét nem is sírja vissza senki, mégis, volt ezeknek az alkalmaknak valami különleges atmoszférája. A régi hangulat megidézésére egyre… Tovább »

Pénztárca kímélő programok a tavaszi szünetre

Hosszú lesz a tavaszi szünet, és nem szeretnétek minden nap otthon gubbasztani? Húsvétkor már megvolt a nagy kirándulás (tippek ITT), így már nem szeretnétek nagyobb költségekbe verni magatokat? Sokszor a legegyszerűbb programok, egy séta, vagy kirándulás is felejthetetlen élményt adhat.   Most néhány pénztárcakímélő programot hoztam nektek:   Mezítlábas parkok Az egyik legszuperebb program, amit… Tovább »

Képes kedvcsináló a legjobb hagyományőrző húsvéti programokhoz

Újabban már nem divat a hagyományos értelemben vett húsvétolás, általában mi is inkább kirándulunk, utazunk, ám néhány évente egyszer belefér egy-egy hagyományőrző húsvéti program is. Most a saját kedvenceimből hoztam egy kis képes kedvcsinálót.   Hollókő Az első programmal máris bajban vagyok, mert Hollókőn már nagyon régen, jártunk, még a digitális korszak előtt, vagy legalábbis… Tovább »

Portugália egy idegenvezető szemével

A blogon futó portugál sorozatnak és a Facebooknak köszönhetően nemrég megismertem Krisztinát, aki már 9 éve él Portugáliában, ahol idegenvezetéssel foglalkozik. Ez önmagában nem annyira kuriózum, de már biztosan ismertek annyira, hogy olyan témákról nem szoktam írni, amiket nem tartok érdekesnek. A Portugáliában élő magyar idegenvezető története azonban nagyon is érdekes, mert Krisztinát nem egy… Tovább »

Tudod már hol nyaralsz az idén? Az Utazás Kiállításon remek ötleteket gyűjthetsz!

Néhány napja arra lettem figyelmes, hogy a blogon a 2017-es Utazás Kiállítás reklámja fut, ami idén ünnepli 40. születésnapját. Gyorsan rákattintottam, hogy megnézzem, mi az idei téma. Azt kell mondanom, a lehető legszuperebb dolgokat találtam, de ennyire ne szaladjunk előre. Az utóbbi években kimaradt az Utazás Kiállítás az éves programjaink közül. Nem is tudom, pontosan… Tovább »

Loro Parque – Tenerife papagáj paradicsoma

A Puerto de la Cruz városában lévő parkot 1972-ben alapították, kezdetben csak papagájok, spanyolul loro-k kaptak itt menedéket. Innen ered a név, és a logó. Később létrejött egy Loro Parque alapítvány is, melynek célja a veszélyeztetett papagájok megóvása, életmódjuk tanulmányozása, és szaporításuk, hogy később visszatérhessenek természetes élőhelyükre. Éppen ezért a park területén helyet kapott egy elkülönített… Tovább »

Szabadulj ki, ha tudsz!

Valamikor februárban kapott el a hév, és szülinapi ajándékként egy pályát foglaltam a Parapark egyik játékára, a 9-es átjáróra, ami azóta már bezárt, helyébe pedig újabb izgalmas parahelyszín lépett. Őszintén szólva kicsit tartottam tőle, mert bár az online “escape game-eket” szeretem, de fogalmam sem volt, mi vár majd ránk, ugyanúgy, ahogy az ünnepeltnek sem, aki még… Tovább »

Az ország kedvenc karácsonyi vásárai

A hétvégén sorban nyíltak országszerte a szebbnél szebb karácsonyi vásárok, melyekből most a ti ajánlásaitok alapján válogattam össze egy kis ízelítőt.   1. Budapest: Vörösmarty téri karácsonyi vásár Talán nem is nagyon kell bemutatni, hiszen Magyarország „leghíresebb” karácsonyi vásáráról van szó, ami nem túl olcsó, sokkal inkább a külföldiek pénztárcájához szabják az árakat, viszont csodaszép,… Tovább »

Karácsonyi vásározás Szentendrén

Indulnak az adventi vásárok, és szerencsére egyre több van belőlük, így nem egyszerű választani. Sokáig csak a Vörösmarty térre jártunk ki, azonban az utóbbi években már inkább kihagytuk, mert bár csodaszép, de a hatalmas tömeg és a sok turista miatt számunkra kicsit kezdte elveszíteni a varázsát. Nem beszélve arról, hogy ha nem csak nézelődni szeretnénk,… Tovább »

Mit csináljunk a hosszú hétvégén és az őszi szünetben?

Szerencsére egy szép hosszú hétvégének nézünk elébe, a még szerencsésebbek pedig megtoldhatják még az őszi szünettel, vagy néhány nap szabadsággal, így a pihenés mellett jut idő egy kis csavargásra is. Hogyan töltsük tartalmasan ezt a néhány napot? Hoztam nektek pár tippet: Az egyik kedvencem egy halloweenen túlmutató tökös program, a csömöri Tök jó nap! végeredménye,… Tovább »

A megunhatatlan Veresegyházi Medveotthon

Először 2009 januárjában jártam a Veresegyházi Medveotthonban, amely ekkor még az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával létrejött “macimenhelyként” üzemelt. Az állatkerti minősítést ez év őszén kapta meg. Az odajutás kalandos volt, Budapestről vonattal utaztunk Veresegyházára, majd az állomástól gyalog vágtunk neki a téli hidegben a Medveotthon felkutatásának. Egy autós pár tanácsára irányt… Tovább »

Tűzijáték, ahogyan mi (nem) láttuk

Sok helyen olvastam, hogy az idei tűzijáték minden eddiginél látványosabb lesz, és új helyszínekről is fognak fellőni rakétákat. Már jó pár éve nem voltunk kint, mert általában az augusztus 20-i nemzeti ünnep hosszú hétvégével párosult, így kihasználtuk a szabadnapokat, és elutaztunk valamerre.   Idén úgy alakult, hogy rokonok jöttek látogatóba vidékről, és rábeszéltük őket, hogy… Tovább »

II. Törteli Juhászfesztivál (2016. július 8-9.)

Mostani ajánlóm egy hamisítatlan falusi programra invitálja az érdeklődőket, ahol szinte mindenki találhat neki való programot, de kezdjük azzal, hogy hol is van egyáltalán Törtel, és mit érdemes róla tudni. A település Pest-megye déli részén található, környéke a Duna-Tisza közi homokhátság részét képezi, Cegléd, Nagykőrös és Abony határolja. Törtel neve ismerősen csenghet a történelem könyvekből,… Tovább »

Ceglédi Bor- és Laskafesztivál 2016. június 17-19. – Ultra last minute!

Kicsit elkéstem az ajánlóval, de csak tegnap szembesültem vele, mikor Cegléden jártunk, hogy ezen a hétvégén tartják a Ceglédi Bor- és Laskafesztivált, és ennek kíséreteként a Nemzeti Vágta előfutamát, a Ceglédi Vágtát. A bort gondolom, senkinek nem kell magyarázni, de hogy mi is az a laska, és miért szentelnek neki egy egész fesztivált? “Cegléd városának… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!