Útitárs

Akácvirág szörp, a palackba zárt tavasz

Egy szép napsütéses tavaszi vasárnap délutánon biciklire pattantunk, méghozzá fontos küldetéssel! A közeli akácos felé vettük az irányt, hogy begyűjtsünk egy jó adag illatozó akácvirágot, amiből itthon isteni finom szörp készült. Így egy kalap alatt megvolt a kirándulás, és a szörpnek köszönhetően sikerült palackba zárni a tavasz egy apró darabkáját.   Gyerekkorunkban állt egy akácfa… Tovább »

Chicken Tikka Masala – India ízei

Életemben először 3 éve ettem indiai ételt egy laoszi családi vállalkozásként működő kis indiai étteremben. A túravezetőnk ajánlására kóstoltuk meg a Chicken Tikka Masalát, ami lényegében csirkehús, indiai fűszerekkel ízesített paradicsomos szószban. Általában naán kenyérrel, vagy rizzsel fogyasztják. Szerelem volt első kóstolásra, azóta már rengetegszer elkészítettem itthon, sok ünnepi alkalom fő fogása, mert a család… Tovább »

Ginja lekvár – egy falat Portugália

Ha már úgyis Madeirán kalandozunk, leírok nektek egy nagyon egyszerű, és nagyon finom lekvár receptet, amit Portugáliában kóstoltam először, majd hoztam haza belőle, a készlet csökkenését konstatálva pedig megpróbáltam elkészíteni itthon. Kezdjük azzal, hogy mi is az a Ginja (ejtsd: dzsindzsa)! Eredeti állapotában egy mennyei meggy ízű likőr, aminek szülőhazája a portugál Óbidos nevű falucska…. Tovább »

Kiviből lekvár? – Igen!

Jövet-menet igyekszem minél több érdekes ételt megkóstolni, a finomabbakból általában egy kisebb raktárkészletet be is szerzek, és ami igazán ízlik, azt pedig megpróbálom itthon én magam is reprodukálni. Így volt ez a kivi lekvárral is, amit éppenséggel nem egzotikus helyen kóstoltam, sőt, meg sem kóstoltam, csak megláttam egy szlovák hipermarketben, és próbaként hoztam haza belőle… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!