Útitárs

Hol bujkál a borz? – JÁTÉK

A múltkori bálnás játék nagyon felpörgetett mindenkit, és sokan kérték, hogy legyen még hasonló. Nyugi, nem erről fog szólni az oldal, de néha egy kis lazulás is belefér. Viszont, többen jelezték, hogy a feladvány túl könnyűnek bizonyult, úgyhogy most rossz szóviccel élve jöjjön egy BORZasztó nehéz keresős játék.   DE! Előtte mindenkit arra kérek, ha… Tovább »

Bálnales – JÁTÉK

Ekkora hőségben kicsit kezdek megbuggyanni. Mindenfélével próbálom elterelni a figyelmemet a lakásban uralkodó 30 fokos hőségről. Eközben bukkantam a neten egy „megtalálós” játékra, ami feladta a leckét, pedig általában gyorsan kiszúrom a kakukktojásokat.   Te megtalálod a bálnát? Nem könnyű, de én már tudom hol bujkál! A poént nem lövöm le, szombatig keresgéljetek, akkor az Útitárs… Tovább »

S. O. S. nyári szünet

Ismerőseim már hetek óta kétségbeesve emlegetik, hogy vészesen közeleg a nyári szünet. És igen, a vakáció tényleg utolért minket. Én mondjuk szeretem, mert munkába menet nem kell hosszasan várakozni, mire egy jó fej sofőr átenged a túloldalra, a pékségben nem kell negyed órát várni, hogy sorra kerüljek, és még sorolhatnám. Tény azonban, hogy aki dolgozik,… Tovább »

Az Útitárs bemutatja: Móka és zászlók (KVÍZ)

A cím talán sokaknak ismerősen cseng. Azoknak biztosan, akik figyelemmel követik az Agymenők című sorozatot, melynek epizódjaiban időről időre feltűnik Sheldon Cooper és barátnője, Amy zászlós tematikájó  kis youtube-os forgatásának egy-egy részlete.   Nemrégiben már sokadjára láttam, de még mindig jól szórakozok rajta, így eszembe jutott, mi lenne, ha összeállítanék egy mókás zászlós kvízt. Képzeljétek, még… Tovább »

Gyöngyvirág vs medvehagyma: Erdők-mezők kincsei KVÍZ

Te ismered az erdők-mezők fűszer- és gyógynövényeit? Tedd próbára tudásod kvízünkkel, hogy játszva tanulhass. Sokat túrázunk és kirándulunk, én pedig előszeretettel fotózom az utunkba eső különleges növényeket, de sokszor nem tudom, mit is látok pontosan. Ennek most vége, ugyanis nemrég a Panem Kiadótól kaptam egy könyvcsomagot, ami csupa hasznos olvasnivalót tartalmazott, köztük egy fűszer- és… Tovább »

Te boldogulsz a vaktérképpel?

Emlékszem, a földrajzórák egyik legrettegettebb dolgozata mindig a vaktérkép volt, általában görcsbe rándult gyomorral lapozgattam a témazáró lapjait, némi túlzással talán még egy imát is elmormoltam, hogy csak ezt ne! Volt, hogy bejött, volt hogy nem. A földrajz atlaszt előszeretettel nézegettem, már akkor elképzeltem, milyen sokfelé fogok utazgatni, ha nagy leszek, de a vaktérképpel mégsem… Tovább »

Játékidő!

Nem vagyok nagy szuvenír gyűjtő, annak nem sok értelmét látom, hogy megvegyem a századik szinte ugyanolyan “kisvázát” csak azért, mert egy olyan város, vagy ország nevét pingálták rá, ahol éppen járok. (Na jó, azért hűtőmágnes gyűjteményem nekem is van, de ennyi…) Üres kézzel mégsem jövünk haza sehonnan, általában a család és a barátok is kapnak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!