Útitárs

Fényképalbum a Föld Napja tiszteletére

Április 22. a Föld Napja. Története egészen 1970-ig nyúlik vissza, mikor Denis Hayes amerikai egyetemista felemelte szavát a természetvédelem érdekében. A kezdeményezés olyan horderejű volt, hogy 1990-ben világméretű mozgalommá nőtte ki magát.   Ami pedig külön említendő, hogy 1990-ben Magyarország az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, és környezetvédők megalapították a a Föld Napja Alapítványt. Mi hétköznapi emberek is sokat tehetünk… Tovább »

Irány Görögország! (Kefalónia)

2010 nyarán nem unatkoztunk, nem elég, hogy Zakynthost meghódítottuk, hasonló módon eljutottunk még abban az évben a csodaszép Kefalónia szigetére is. Az utazási iroda és a módszer ugyanaz volt, mint az előző útnál, alkudtunk és nyaraltunk. 🙂 (Erről bővebben ITT olvashatsz.) A szállásunk egy tengerparti üdülőfaluban, a festői szépségű Svoronataban volt, ahol a szállodák környékét… Tovább »

Irány Görögország! (Zakynthos)

Nincs még vége a madeirai beszámolónak, de már régen megígértem, hogy bemutatok néhány görög úti célt is. Jöjjön most ezek közül Zakynthos. 2010 nyarán választottuk nyaralásunk helyszínéül ezt a görög szigetet, jobban mondva nem is választottuk, sorsolva lettünk rá. Ekkor nagyon futott az egyik jó nevű utazási irodánál egy “Alkudj és nyaralj!” nevű akció, aminek… Tovább »

Irány Görögország! (Sarti)

Még korábban ígértem egy kicsit részletesebb görög beszámolót. Egyik kedvenc helyem a görögök által Posseidon vasvillájához hasonlított félsziget, Chalkidiki, mely 3 részből áll: Kassandra, Sithonia és Athos. 2007 nyarán itt töltöttünk el 2 csodaszép hetet, egészen pontosan Sartin, amely a Sithonia nevű nyúlvány keleti csücskén található.                  Igazi turista módjára utazási irodán keresztül… Tovább »

Ízelítő Görögországból

Görögországban ezidáig 3 alkalommal nyaraltunk, mindhárom vakáció aktívan telt, a pihenés mellett igyekeztünk minél többet felfedezni a görög látnivalók közül. Ellátogattunk Sartira, Zakynthosra, és Kefalóniára. Mindhárom utunkat utazási irodán keresztül foglaltuk, Sartit last minute, a másik kettőt előfoglalási akcióban. Úgy gondolom, a görög szigetekkel nem lehet melléfogni akár egyénileg, akár szervezetten tervezünk oda nyaralást. Mindenféle… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!