Útitárs

Fényképalbum a Föld Napja tiszteletére

Április 22. a Föld Napja. Története egészen 1970-ig nyúlik vissza, mikor Denis Hayes amerikai egyetemista felemelte szavát a természetvédelem érdekében. A kezdeményezés olyan horderejű volt, hogy 1990-ben világméretű mozgalommá nőtte ki magát.   Ami pedig külön említendő, hogy 1990-ben Magyarország az elsők között csatlakozott a mozgalomhoz, és környezetvédők megalapították a a Föld Napja Alapítványt. Mi hétköznapi emberek is sokat tehetünk… Tovább »

Csehország kihagyhatatlan látnivalói

Körülbelül egy éve, hogy autóval nekivágtunk Csehország felfedezésének, aminek részleteiről már született egy korábbi bejegyzés Csehország autóval címmel. Mivel még ma is sokan nézegetik, úgy döntöttem, összeszedem azokat a látnivalókat, amit mindenképpen érdemes megnézni, ha arrafelé járunk. Károly-híd A nappal turistáktól nyüzsgő prágai híd éjjeli pompájában is nagyon szép. A prágai Várnegyed és a kevésbé ismert… Tovább »

Morva-karszt – A barlangokat rejtő vidék

Csehország legszebb barlangrendszerei a keleti részen, Morvaország fővárosától, Brnótól északra húzódnak. Egy korábbi bejegyzésemben (Csehország autóval), érintőlegesen már említettem a népszerű Punkva barlangot, mely az ország legnagyobb barlangja. Ha Csehországban járunk, mindenképp érdemes ellátogatni erre a részre, hiszen a Morva-karszt meseszép tájain rengeteg érdekességet láthatunk, mint például a Macocha-szakadék, a Katerinska, a Balcarka és a… Tovább »

Csehország autóval

A hosszas kihagyás annak köszönhető, hogy hetekig terveztük csehországi kiruccanásunkat. Régóta nézegettük már Prágát, főleg szervezett utakat keresgéltünk, majd úgy döntöttünk, nekivágunk autóval, és Prágán kívül is bejárjuk, ami csak belefér 1 hétbe. A szállásokat interneten foglaltuk le. Eredeti terv szerint egy éjszakát töltöttünk volna Brnoban, de meglepve tapasztaltuk, hogy 1 hónappal a kitűzött dátum… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!