Útitárs

Hajmeresztő elképzelések, hol fogunk nyaralni a jövőben

Egy barátnőm hívta fel a figyelmemet a Bright Side cikkére, ahol művészek által megálmodott nyaralóhelyeket mutatnak be. A képzeletnek nem lehet határokat szabni, így egész képtelen ötletek is születtek, bár a technika rohamos fejlődése okozhat még meglepetéseket, úgyhogy nevezzük inkább futurisztikusnak.

 

Szuperyacht Zaha Hadid tervei alapján

 

Hoztam nektek egy kis válogatást a kedvenceimből.

 

Mindjárt az első Eric Almas különleges repülőgépe, ami amellett, hogy környezetbarát, még zajtalan is. Az utasok pedig, hogy a repülés unalmas óráit kellemesebben tölthessék, a gép tetején egy bura alatt napozhatnak, vagy akár strandolhatnak is. Reméljük, mire ez megvalósul, a turbulencia elkerülésére is kitalálnak valamit! 🙂

Talán az egyik legkivitelezhetőbb ötlet a londoni Yacht Island Design terve. Itt a hajón található medence, kis bungalók, vízesés, sőt, még egy mini vulkán is. Egy-két hetet biztos elviselnék itt, de azért hiányozna kirándulások és a felfedezés öröme.

A nagy kedvenceim Vincent Callebaut tervei, akit rendesen elkapott az ihlet, hiszen nem csak egy ötlettel állt elő.

Az egyik ilyen egy úszó sziget, ami a Physalia nevet kapta. Biofilterek segítségével tisztítaná a vizeket, így különösen hasznos találmány és nem mellesleg belül is szuper jól néz ki!

A lebegő kertek hasonló elven működnének, feladatuk a tiszta levegő biztosítása lenne.

A végére a kedvenceimet hagytam, a vízen lebegő ökovárosokat, amik körülbelül ötvenezer embert tudnának ellátni megújuló energiaforrások segítségével, sőt még az esővizet is begyűjtenék és hasznosítanák. Másik előnyük, hogy sok embernek biztosítanának munkahelyet, és sokaknak nyújthatnénak pihenésre alkalmas relaxációs teret is.

Nektek melyik jön be a legjobban?

Az eredeti cikket még több képpel ITT találjátok.

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!