Útitárs

Milyen az a Juhászfesztivál?

Manapság már annyiféle fesztivált szerveznek, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és sokszor elképzelni sem tudjuk, milyen programot rejt egy-egy cím. Most egy ilyet ajánlok nektek, egészen pontosan a 2017. július 8-án megrendezésre kerülő III. Törteli Juhászfesztivált.

 

Hogy miről is van szó pontosan? Egy igazi falusi hagyományőrző programról, aminek szervezésébe a helyiek szívüket-lelküket beleadják. Az egész a híres törteli juhtenyésztés köré szerveződik, így a délelőtti szakmai programokat a több elismerést elnyert Sebők Mihály mintatelepén tartják, de ezzel párhuzamosan a Törteli KSK Sportcentrum területén is zajlanak majd az események.

 

A részletes program

A Juhászfesztivál már harmadik alkalommal kerül megrendezésre, az előző években mi is kilátogattunk. Egyedül a zenei programokkal nem vagyok kibékülve, de ez valószínűleg az én hibám (bár a korábbiakhoz képest az idei már közelít ahhoz, amire azt mondanám, OK). 🙂

A kedvenceim a különböző bemutatók, mint például a juhnyírás, vagy a puli kutyás bemutatók, és ami soha nem marad el, az a helyi termelők által készített juh- és tehénsajtokból való feltankolás. Már csak ezért is érdemes kilátogatni!

 

Juhnyírás

Mivel idén úgy alakult, azon a hétvégén más programunk lesz, így, ha valaki arra jár, és készítene egy kis fényképes beszámolót, szívesen megjelentetném a blogon.

Törtelről és a korábbi évek fesztiváljairól IDE kattintva találhattok információt.

További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

Legeltető juhászok a község határában

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!