Útitárs

Extrém horgászat és egyéb érdekességek Portugália déli partjainál

Mire leértünk Algarve térségébe, sajnos utolért minket az ősziesebb időjárás, ami Portugáliában körülbelül annyit jelent, hogy nap közben, ha nem esik, bőven elég a rövidnadrág és a póló, de strandolni már csak az edzettebbek vállalkoznak. Van viszont sok egyéb látnivaló, így unatkozni nem fogunk.

 

Reggeli kagyló gyűjtés

Néhány napunk volt arra, hogy kicsit felfedezzük a déli partot is, ami arra volt elég, hogy végre pihenjünk egy kicsit, lógassuk a lábunkat, és azt a néhány dolgot, amit szerettünk volna, megnézzük. Most ezekről mesélek kicsit, de ez tényleg csak egy kis ízelítő, hiszen ennél sokkal több látnivaló akad erre.

Középen egy halvány kis szivárvány

Mindjárt elsőként a strandok, amikről a Magyar Idegenvezető és Utaskísérő – Portugália segítségének köszönhetően készült egy részletes beszámoló, amit IDE kattintva elolvashattok.

A mi szállásunk Portimao-ban volt, ami egy népszerű üdülő rész Algarve-ban. Egészen pontosan az Apartamentos Turísticos Belo Horizonte-ban szálltunk meg, ami kívülről nem volt különösebben szép, belül sem extra, de mégis az, mert olyan kilátással bír a Praia da Rocha-ra, ami mindent megér.

Kilátás a partra

Mivel a part közvetlen közelében van, így nem esett nehezünkre, hogy korán keljünk, és megnézzünk egy napfelkeltét.

DSC_2762DSC_2761DSC_2766
< >
Napfelkelte Portimao-nál

Innen indultunk kirándulni, az egyik állomásunk a közeli Lagos városa volt, aminek van egy világítótornya is. Itt csak egy rövid séta erejéig álltunk meg, majd folytattuk utunkat a déli rész legnyugatibb pontja, a Cabo de Sao Vicente felé.

Lagos

Valahol Sagres és a kilátó között félúton járhattunk, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy az út mentén rengeteg autó parkol. Kíváncsiak voltunk, így mi is megálltunk, és nagyon jól tettük.

Meseszép kilátás

Cabo de Sao Vicente a távolban

Azon a részen ugyanis gyönyörű a kilátás a Cabo de Sao Vicente világítótornya felé, de ennél még sokkal káprázatosabbak a hatalmas hullámok, amik szinte felcsapnak a meredek sziklafalak tetejéig.

Micsoda hullámok! Ki találja meg a videón a horgászt??? 🙂

Közzétette: Útitárs.cafeblog.hu – 2017. június 17.

Ez azonban még mindig nem elég, a sziklafalakon ugyanis extrém horgászok tanyáznak, akik dacolva a hullámokkal várják a nagy fogást. Ha újra megnézitek a fenti videót, most koncentráljatok a bal alsó sarokra, amit megjelöltem nektek az alábbi képen, és ott láthatjátok, ahogy az egyik horgász a sziklafalhoz simulva várja, hogy a hullám visszahúzódjon.

Hatalmas hullámok

Nem egyszerű oda lejutni

Egy másik extrém horgász

Miután itt kellően kibámészkodtuk magunkat, már tényleg csak a kilátópont volt hátra, de őszintén szólva az előző állomásunk nekem jobban tetszett, valahogy vadregényesebb volt.

Kilátás a Cabo de Sao Vicente-től

Ezzel portugál utunk a végéhez közeledik, de egy meglepetést még tartogatok, amit hamarosan megosztok veletek is. 🙂

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!