Útitárs

Megegyem? Ne egyem? – Életmentő GOMBA-KVÍZ

Nem tudom, hogy vagytok vele, ha az erdőt járva találok egy-egy különlegesebb gombát, én mindig megállok, és megcsodálom őket, sőt, le is fotózom. Hozzáérni viszont nem merek, mert nem tudom, melyik mérgező és melyik nem.

 

Ennek viszont vége, mert nemrég a Panem Kiadó jóvoltából kaptam egy nagyon hasznos határozó kézikönyvet a gombákról.

Azóta is minden nap belelapozok, és igyekszem memorizálni, melyek a mérgező példányok, de nem egyszerű, hiszen a becslések szerint a gombáknak körülbelül másfél millió fajtájuk létezik.

A könyv nagyon praktikus módon leírja legfőbb jellemzőiket, előfordulási helyüket, melyik idényben teremnek, és ami a legfontosabb, azt is, mik azok a hasonló fajok, amikkel könnyen összekeverhetjük, és akár az életünkbe is kerülhet ez a tévedés. Segítségképpen pedig 3 kategóriába sorolja be őket: ehető, ehetetlen és mérgező.

 

Lássuk, te mennyire ismered őket!

Bármilyen jól is szerepeltél, ne feledd, elég csak egyszer tévedni, és nagy baj lehet belőle, ezért ha elég bátor vagy, hogy magad szedj gombát, akkor is vizsgáltasd be szakértővel, mielőtt pörköltet főznél belőle!

 

Ha szeretnéd megvásárolni a könyvet, ITT megteheted, jó, ha lapul egy ilyen hasznos darab a polcon, mert segítségével sok fontos információt megtudhatsz az 500 legismertebb gombáról.

A kvízben szereplő képek forrása: http://www.gombaportal.hu/

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!