Útitárs

Filmes túra első rész: Az Üvegtigris nyomában

Egy szép májusi napon felkerekedtünk, és filmes forgatási helyszíneket kerestünk fel, méghozzá a tőlünk megszokott kalandos, túrázós módon két „fejezetben”. Ennek első állomása volt az egyik nagy kedvencem, az Üvegtigris ikonikus kis bódéjának felkutatása.

 

Reggel, de azért nem túl korán, bepakoltuk a hátizsákot (nem kihagyva a túratérképet), felvettük a túrabakancsot, felszereltük a kutyát a kirándulós szettjével, majd beütöttük a GPS-be a Garancsi-tó koordinátáit.

Budapest felől már az autózás is élmény volt, a Megyeri híd nagy kedvencem, a települések pedig, amiken áthaladtunk, egyszerűen varázslatosak. Csobánkába teljesen beleszerettem. Aztán még jött Piliscsabán a Pázmány Péter Katolikus egyetem lenyűgöző komplexuma, úgyhogy azt sem tudtuk, merre nézzünk.

Itt a Fő útról egy bal kanyarral rátértünk a Garancsi útra, ami Tinnye felé vezet, majd nemsokára rengeteg autóra és motorra lettünk figyelmesek az út bal oldalán. Nem volt kérdés, hogy jó helyen járunk, hiszen ott állt a tónak hírnevet hozó kis bódé, az Üvegtigris, amit a film forgatása után otthagytak, mára pedig komoly idegenforgalmi látványossággá vált.

Ráadásul, képzeljétek, még üzemel is, bár most nem Lali (vagy legalábbis nem a filmből ismert Lali) méri a sört.

Az Üvegtigris

Leparkolni nem volt könnyű: kicsit beljebb, az azóta Üvegtigris nevet felvett étterem parkolója mellett tudtunk helyet találni.

Aztán kutyástól fogtuk magunkat, és körbesétáltuk a hangulatos kis tavat is.

A Garancsi-tó

Még szerencse, hogy Chili kutyánk minden bizonyítványa ellenére olvasni nem tud, mert a tó másik végéhez érve egy fára kiragasztott papír figyelmeztetett, hogy a területre tilos kutyát bevinni. Ha értette volna, biztos nagyon elszégyelli magát. :p

Itt valami nem stimmel? A cetli szerint kutyáknak tilos a belépés.

Valószínűleg hozzánk hasonlóan többen a másik irányból járták körbe a tavat, mert séta közben még vagy 5 kutyával összefutottunk. Szerencsére senki nem szólt, hogy tűnjünk onnan, megjegyzem, amúgy sem igazán tudom elfogadni, hogy a kutyát tiltsuk ki a természetből, hiszen az emberek egy része százszor károsabb a környezetére, mint az állatok (jelen esetben egy pórázon vezetett kutya). De ez már egy másik történet…

Nemsokára érik az eper a tó partján

A lényeg, hogy a tó és környéke nagyon hangulatos hely, és nem kizárólag csak az Üvegtigris miatt!

Ha kíváncsi vagy, hogy hol volt a filmes túránk második része, kövesd az Útitársat!

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!