Útitárs

Szép kilátás a felhők mögött

A Zezere-völgy után úgy gondoltuk, eljött az ideje, hogy a Serra da Estrela hegység magasabb pontjait is meghódítsuk. Így felkerekedtünk, és első célpontként a térképünkön Varanda-ként megnevezett kilátópont felé vettük az irányt, ami csodás panorámát ígért, legalábbis a Tourinformban dolgozó hölgy elmondása alapján, akitől a túratérképet vásároltuk.

 

Kilátás út közben

Penhas da Saude városát elhagyva egy nagy tóra, a Lago do Viriato-ra lettünk figyelmesek, ahol egy rövid fotószünetre megálltunk, aztán siettünk is tovább, mert a terület elég szeles volt, úgyhogy kicsit kezdtünk fázni. Csak reméltük, hogy feljebb már jobb idő lesz.

Lago do Viriato

Nemsokára egy elágazáshoz érkeztünk, ahol balra egy parkolóban letettük a kocsit. Kissé azért kételkedtünk, hogy jó helyen járunk-e, mert a miénken kívül mindössze egy autó állt ott. Még a térképet böngésztük, mikor megérkezett a másik kocsi gazdája, egy brazil pár, akik itt csak egy kis sétára álltak meg, mert a Torre csúcs volt az igazi céljuk.

Az ösvény

Elindultunk az itt még kitaposott ösvényen, ahol bár jelzést nem láttunk, de reméltük, ez a jó út. Csak néha egy-egy turisták által épített kőrakás, vagy a gallyakra kötözött szalag jelezte, hogy jó irányba tartunk.

Jelek

Később út már szinte nem is volt, hatalmas mezőkön vágtunk át, pihenésképpen pedig nagy köveken sütkéreztünk. Persze itt is hoztam a formám, szerintem a környék egyetlen darazsa nézett ki magának, és jól meg is csípett, de szerencsére túléltem.

Ahol virág van, ott darázs is

Pihenő és kilátás egy szikla tetejéről

Hogy mennyit sétáltunk, fogalmam sincs, de végre elértük a várva várt kilátópontot, ám az ígért csodaszép panorámában nem lehetett részünk, mert addigra felszállt a köd.

A köd nem volt kíméletes

Csalódottan indultunk vissza, de mégis hatalmas élményekkel, mert bár a Varanda ponttól nem láttunk semmit, út közben viszont több helyről is szuper kilátás volt as Torre csúcsára.

Távolban a Torre

El is döntöttük, hogy nem hagyhatjuk el a Serra da Estrela-t anélkül, hogy ne túráznánk fel oda is.

 

A végére pedig még egy kis ökörködés is belefért:

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!