Útitárs

Bucaco Park, ahol a portugálok kirándulnak

A parkról azelőtt sosem hallottam, portugáliai programunkat tervezgetve véletlenül bukkantam rá a neten egy bámulatos fotóra, onnantól pedig nem volt kérdés, hogy a közeli Coimbra után még ellátogatunk ide is, és csak utána folytatjuk utunkat Porto felé.

 

Bucaco Palota

Hiába keresgéltem több információt, a magyar nyelvű oldalak nagyon szűkszavúan írnak erről a varázslatos helyről, hiszen nem a legfelkapottabb turista látványosság Közép-Portugáliában. Nem is értem, miért? Aztán mikor megérkezett a várva várt Portugáliáról szóló útikönyv, én magam is megdöbbentem, hogy az eredetileg angol kiadvány két teljes oldalt szán a Bucacoi Nemzeti Erdő bemutatására. A külföldiek még kevésbé fedezték fel maguknak a helyet, ám a helyiek szívesen kirándulnak ide, ottjártunkkor is láttunk portugál csoportokat.

A több hektáros területre egy kanyargós kis úton lehet feljutni, amit őriznek, és a kapunál fizetni kell, hogy autóval behajthassunk. Innentől már a kijelölt helyeken ingyenesen lehet parkolni.

Mi a központi részen, a kastélyhoz közeli parkolóban hagytuk autónkat, és innen tettünk egy szép nagy sétát a környéken.

PA014198PA014188DSC_2276PA014191
< >
A palota és tükörképe

A legszebb rész vitathatatlanul a ma szállodaként üzemelő kastély és környéke, a szép kis tó, és a rengeteg különleges növény, illatozó rózsa.

A területen korábban karmelita szerzetesek tevékenykedtek, így sok helyen találunk kis kápolnákat, a kolostorból azonban már csak néhány rész maradt meg.

A kolostor

A park nevezetessége a híres Bucaco-cédrus, amit 1644-ben ültettek, de sajnos ma már nincs túl jó állapotban.

PA014202PA014201
< >
Az 1644-ben ültetett cédrus

Végül még elsétáltunk a Cruz Alta kilátóhoz, majd folytattuk utunkat Porto felé.

Cruz Alta – a Nagy Kereszt

Kilátás az erdő legmagasabb pontjáról

 

Ha tetszett az írás, és úgy gondolod, mások is érdekesnek találhatják, kérlek, egy megosztással népszerűsítsd.

Még több utazással kapcsolatos érdekesség olvasható  Facebook-oldalamon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!